Anna – Bo Hage
Skrivet av Anna

Information från styrelsemöte

Publicerat den 19 februari 2024

Punkter från styrelsemöte 15/2-24

  • Årsmötet äger rum den 18 maj 2024, Föreningsborg i Bettna kl 10.00.
  • Påminner om att sista dag för att lämna motion till stämman är 1 mars 2024
  • Status kring frågan om kommunalt vatten och avlopp, se nedan information från Sörmland vatten:

”Nu har vi tittat närmare på vad som händer och ska hända gällande Bo Hage. Flens kommun har inte med Bo Hage som ett planerat verksamhetsområde i den nya Vattentjänstplan som kommer att tas av kommunfullmäktige i vår. Bo Hage är bedömt som ett bevakningsområde. Anledningen till detta är att kommunen inte har inventerat de enskilda avloppen i området samt att det är långa avstånd till befintligt allmänt VA. Vidare enligt lagstiftningen skall kommunen revidera vattentjänstplanen 4 år efter första beslutet, då kan bedömningen vara en annan.

Sörmland vatten och andra sidan, utreder just nu hur vi ska hantera vattentjänsterna i Björkvik i framtiden. I denna utredning tittar vi också på framtida försörjning av vattentjänster i Bettna. Skulle denna utredning innebära att överföringsledningar kommer att byggas från Bettna till Katrineholm finns goda möjligheter att också erbjuda vattentjänster till Bo Hage.

Utredningen pågår nu och inriktningen bör vara klar under året. Därifrån till möjliga anslutning är det dock minst 5-10 år.”

Tidigare nyheter